Gezellige spontane kersttraining

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat was wat Maik en Nicky dachten toen ze samen hadden afgesproken om op de laatste training voor kerst in kerstoutfit op de training te verschijnen. Zo gezegd, zo gedaan: iedereen werd uitgenodigd om samen de kerst in te luiden op zondag 24 december. Een warm knetterend vuurtje, warme chocolademelk en lekkers werden geregeld, maar… dan moest iedereen natuurlijk wel een mooie kerstoutfit aan. Bovendien bedacht Maik last minute ook nog een ‘Kerst cliché training’ om het plaatje compleet te maken. Ondanks de vroegte en het druilerige weer was met een opkomst van ruim 40 kerstmannen en -vrouwen de eerste officiële kersttraining direct al geslaagd!

De training begon met een duurloopje. Gekleed in kersttrui of met kerstmuts moest er eerst een aantal km worden hardgelopen, want cliché zoals het is.. een ‘wandeling’ met de ‘familie’ hoort er natuurlijk wel bij. Het vermoeden is echter wel dat het er tijdens de kerst straks wel wat rustiger aan toe gaat dan op de training. Nadat iedereen weer terug was op de baan, begon het gezelschapsspel, namelijk ganzenbord met opdrachten. In verschillende teams moesten er opdrachten uitgevoerd worden, afhankelijk van wat er gedobbeld werd. Deze opdrachten konden variëren van kerststol snijden tot het eten ervan, kerstbal gooien, buks schieten en het doen van hindernissen. Hoeveel hindernissen er gedaan moesten worden, kon o.a. bepaald worden door hoe ver de kerstboom werd gegooid. En lag er bijvoorbeeld geen kerststol meer om op te eten? Tja, dan moest je ter compensatie een aantal burpees doen. Het liefst had iedereen de wind en motregen ingeruild voor een zonnetje en/of een mooi pak sneeuw, maar iedereen maakte er het beste van en tussen het klimmen door werd er ook veel gelachen. De uiteindelijke winnaars waren de jongste dames van de club.

Op het eind van de training werd er op het nummer ‘Jingle Bell Rock’ nog een poging gedaan om

à la ‘Roxanne’ en ‘Sally’ nog een oefening te doen. Helaas bleek het idee mooier dan de uitvoerbaarheid ervan. Met zo’n grote groep, geen boxjes en geen generale repetitie besloten we daarom maar halverwege het nummer dat het tijd was voor warme chocolademelk, marshmallows en chocolade! Maar… volgend jaar komt de herkansing. Be prepaired!

Na de training werd er onder het genot van warme chocolademelk, kersstol, chocoladekoeken en marshmallows door iedereen nog even nagepraat bij het vuur en was er nog de mogelijkheid om met de buks op kerstballen te schieten.

Helaas kon niet iedereen erbij zijn vandaag, maar als het aan de bedenkers ligt was dit de start van een nieuwe traditie binnen de club. Op naar volgend jaar dus! En voor nu.. allemaal fijne feestdagen en op een sportief 2018!

Deel dit bericht