Runverslag Dronterland Survivalrun

Dronterland Survivalrun 27 mei 2018

Zondag 27 mei was de Dronterland Survivalrun.
We kwamen op tijd aan in een zonovergoten Dronten. Er werd gelijk ingeschreven en de shirts gehaald. De jeugd kreeg naast het standaard bandje een geel bandje, waarmee voor de hinderniscontroleurs duidelijk was wat er wel en niet mocht (zoals bijvoorbeeld verschil in nemen van hoogte, apenhang onder net door en met last lopen).

De JSR 10-11 gingen als eerste van start. De start was op het korfbalveld en er moest een bal door de korf worden gegooid. Haalde je dit niet, dan mocht je een stukje extra lopen. Voor velen was dit dan ook gelijk de warming-up ;-). Voor de JSR 10-11 gingen Mette, Izak, Vin en Silvan van start. Helaas was Mette niet in goede doen en is ze ermee gestopt. De eindhindernis was heel zwaar voor de jeugd. Overal onderdoor en nog lianen die héél ver uit elkaar hingen. Vin kostte deze veel moeite, maar haalde het uiteindelijk wel. Silvan heeft hier zijn bandje laten knippen, wel dapper geprobeerd en goed gelopen. Izak volbracht de run in een mooie tijd. Na de JSR 10-11 was de JSR 12-14 aan de beurt. Hier startten Teije, Sanne, Lylian, Bart, Sterre en Vivian. Ook zij mochten over het 5 km parcours. Zij haalden de run met bandje, hielden rekening met de warmte en kwamen voldaan bij de bel.

Bij de JSR 15-17 verschenen Tim, Bo, Henrie, Kevin en Erik aan de start. Zij liepen 8 km. Kevin liep een mooie run met een snelle tijd van 1.14.46. Goed gedaan! Ook Tim, Bo, Henrie en Erik haalden de finish met bandje.

In de eindhindernis hadden Sterre en Henrie last van brutale deelnemers van een andere categorie. Ze lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen, maar hebben keurig de hindernis afgemaakt.

De Dronterland Survivalrun was een mooie, warme en uitdagende run. Met gelukkig nog wat waterhindernissen, waardoor er wat verkoeling was.

Na de jeugd waren de volwassenen aan de beurt. Voor Havelte deden er leden mee aan de KSR, recreatief 8 km individueel, recreatief 5 km individueel en groepsrun recreatief 5 km. Zelf deed ik mee aan de 5 km. Dit was een mooi, warme, uitdagende en leerzame run.

Nelleke

Voor het volwassen deel van de run hebben Johan, die zijn eerste KSR wedstrijd liep, en Alyanne een stukje geschreven:

De hele week houden we de weersvoorspellingen in de gaten.. wordt het echt zo warm? Ja het werd echt heel warm. Dus op een bloedhete zondag (rond de 30 graden) rijden we richting Dronten.

We zien nog net onze clubgenoten in de KSR starten op het korfbalterrein. Johan mag in de laatste startgroep zijn eerste KSR run gaan lopen. Na 5 bandjes dit seizoen meedoen met de wedstrijdlopers, heel gaaf!

Door een snelle start al voor de eerste hindernis de rest van de startgroep al ruim achtergelaten;
 

Met die warmte hoop je vooral dat er heel snel een waterhindernis is. Gelukkig liet die niet lang op zich wachten. Ook de stukken lopen in de bos en schaduw waren goed te doen. In de run zaten niet veel (lange) combi’s. De hindernissen die er toch wel echt uitsprongen waren de lange apenhang onder de brug en de eindhindernis. En niet te vergeten een stukje lopen met een ‘kaas’ langs de kade. Nog even over die eindhindernis midden in het centrum van Dronten; die was pittig! Johan had veel tijd gewonnen met het hout hakken en stond even rustig de eindhindernis te bewonderen. Toen de clubgenoten dat zagen trokken ze hem er nog even doorheen. Dat is toch mooi, een paar man die je vanaf de finishlijn nog even flink aanmoedigt. Zo was de eerste KSR uitslag een feit, een hele mooie 30e plek!

Terwijl die mannen lekker onder de koude douche stonden, druppelden de recreanten 8km binnen. Na een aantal kortere/lichtere recreatieve runs dit seizoen liep ik nu de 8km met hindernissen bijna gelijk aan die van de KSR. Voor mij waren deze run de triangels en korte touwtjes nog iets te hoog (figuurlijk) gegrepen. De run was voor mij dus uitdagend genoeg en ook ik kwam met een tevreden gevoel over de finish!

Johan & Alyanne

Foto’s met dank aan Alyanne, Kees Bakker en Simon in ’t Veld.

 

Deel dit bericht