Runverslag jeugd: Vollenhove

Veno in the Wetlands, NK JSC

Zaterdag 11 november was niet alleen de dag van de opening van het carnavalsseizoen of van Sint Maarten, voor een groot aantal leden van de vereniging was deze koude, bewolkte dag de dag van de survivalwedstrijd in Vollenhove: “Veno in the Wetlands”

Tim mocht het spits afbijten in de JSCA 15-17 jaar, op de voet gevolgd door Bo, Bonne en Henrie. Alle vier hebben ze de run uitgelopen met behoud van het bandje, waarbij een mooie 12e en 14e plek weggelegd waren voor Tim en Bonne, Henrie deed iets langer over de 8 km, hij kwam binnen in een voor hem mooie tijd, maar wél met bandje. Bo liep bij de meiden naar een keurige 5e plek.

Terwijl de A junioren lekker in de Ja-Koe-Zie aan het bijkomen waren moesten de B en C junioren nog van start. Luuk (16e), Teije (24e) en Bart (45e) deden het uitstekend in een deelnemersveld van 77 jonge heren. Sanne hield de Havelter eer hoog door op een 6e plek te eindigen. Lylian moest helaas uitstappen, de kou maakte het haar onmogelijk om de hindernissen nog te kunnen verslaan.

Bij de C junioren moesten ook Vin en Silvan het opgeven tegen de kou, Rosa kwam keurig binnen maar moest bij de laatste hindernis haar bandje inleveren. Het valt ook niet mee in november met die gure omstandigheden! Klapstuk van deze ochtend was Mette, een topprestatie van deze dame door als 3e over de finish te komen! Het Wilhelmus klonk prachtig en ze mag met trots zeggen dat ze dit seizoen 3e dame van Nederland is in de JSC 10-11 jaar! Van Harte gefeliciteerd!

Na een gezellige, frisse ochtend kon de ploeg tevreden terug naar Havelte. Hier wachtte voor de ouders de eigen uitdaging…..kleren en schoenen weer schoon krijgen;-)

Lijkt het jou ook leuk om eens mee te doen met een survivalrun maar durf je niet zo goed of weet je niet hoe zoiets gaat, vraag het ons gerust. Maik weet (bijna) alles en ook wij van de jeugdcommissie kunnen je op weg helpen. Als je papa of mama nog twijfelen; ga gewoon eens mee! Je hoeft niet direct in de wedstrijd in te stappen, iedere run heeft ook recreatieve startgroepen. Op www.survivalbond.nl vind je de wedstrijdkalender met de inschrijfmogelijkheden.

Deel dit bericht