Runverslag Kootstertille

Biddle Survivalrun Kootstertille

Op zondag 11 maart 2018 was de Biddle Survivalrun in Kootstertille. De Havelter Survivalrunners waren hier goed vertegenwoordigd, 31 leden hadden zich ingeschreven voor deze run.

Ik ben meegefietst met de route van de JSR 8-9 jaar. Daar deed Niels aan mee. De start van deze groep was om 9.30 uur. Van te voren ontvingen wij een mail dat de JSR 8-9 jaar deelnemers zich om 8.45 uur moesten melden bij de infostand. Na even wachten mochten deze deelnemers mee met het busje en werden ze naar hun startpunt gebracht. Deze was op een andere plaats dan de start van alle andere groepen. Uitgezwaaid door de aanwezige Havelte supporters ging Niels op pad. De JSR 8-9 jaar liep een run van 4 km. Er werd gestart in een vrachtwagen. De laatste 10 seconden voor de start werden gezamenlijk afgeteld tot de start. En daar gingen ze….. vol enthousiasme en snelheid.

Tegelijk met de start van de JSR 8-9 jaar startte op het start-finishterrein de eerste groep van de JSR 12-14 jaar. Deze liepen 5 km en konden inlopen op de JSR 8-9 jaar.

Vanaf de start JSR 8-9 jaar kon ik een stuk meefietsen en daarna lopen. De run ging door mooi terrein en er zaten leuke hindernissen bij. Vrij vlot gingen ze al met de benen door het water en daarna weer door. Om de hindernissen te blijven zien, fietste ik weer terug en kon ik van de JSR 12-14 Sanne, Lylian, Bart, Fitz en Sterre aanmoedigen. Verder naar de hindernis met de
logistieke post en daarna door naar de brug. Op de hindernis na de brug kwam Luuk (JSR 12-14) Niels voorbij. Luuk liep een mooie snelle run. De hindernis met de kraan was aangepast, vergeleken
met vorig jaar. Ze moesten wel over het water, maar er niet door. Dat scheelde wat kou. Op het start-finishterrein nog zagen en boogschieten, best lastig. En daarna de eindhindernis in. Deze was leuk opgezet en goed te doen. En door naar de bel. Niels eindigde als 7de.

Niels in actie in de eindhindernis

Ondertussen kwam Teije (JSR 12-14) ook binnen. Ook al met een mooi gelopen run.
Bij de JSR 10-11 gingen Mette, Rosa en Izak van start. Voor Havelte liepen bij de JSR 15-17 Tim, Henrie en Bo. Bo behaalde zelfs de tweede plaats. Goed gedaan!

Van de volwassenen hadden zich voor de MSR ingeschreven: Inga, Tobias en Pieter. Bij de KSR stonden van Havelte Ivo, Nicky, Kasper, Aldrik en Marco op de startlijst. Kasper heeft een stuk over de KSR geschreven, die staat hieronder.
Ingeschreven voor de kwalificatierun waren Auke, Johan, Maik en Robert. Johan ging als een speer te zien op de voorlopige uitslagenlijst. Bijna klaar voor de KSR! En voor recreatief had Sabina zich ingeschreven.

Door het meefietsen heb ik verder niet veel gezien van de run. Maar ’s middag konden we nog live meekijken via Facebook, erg leuk! Hier zagen we nog wat bekende gezichten voorbij komen.

Het was een mooie run, met toch wel wat pittige hindernissen.

Nelleke

Eindelijk was het zover, mijn eerste keer Kootstertille. Vele verhalen gehoord, vorig jaar helaas niet kunnen starten, maar nu is het dan gelukt, ik ben er! Het beloofd een mooie en pittige run te worden, veel klimmen! Voor mij is al een goede delegatie vanuit Havelte gestart, bij alle jeugd categorieën, Tobias, Inga en Pieter bij de MSR en in de twee startgroepen voor mij Ivo en Nicky.
10:53.. nog één minuut voor mijn start! Met autoband over de schouder en touw in de hand wachten we als 3e KSR startgroep enigszins gespannen onder de start swing over. Ik check nog één keer dat ik aan de goede kant van de balk sta, klaar voor de start…
Dan mogen we los, gelukkig niet erg veel last van de autoband en vrij soepel pak ik de swing over… ik kom als 2e bij het kruipnet, waar ik als 1e onder vandaan kom, op naar de rest van de run!
Ik word ingehaald, en kan aansluiten bij zijn tempo. Jochem, die vandaag als m’n coach meefietst, waarschuwt dat ik mijn eigen tempo moet houden, maar het voelt goed.
Dan de eerste hindernis boven het water, indrukwekkend onder de hoge brug. Soepel door de hindernis, daarna koud in het water… Eenmaal op de brug het tempo weer oppakken om wat water kwijt te raken. Onder ’t net door de helling af, het is ondertussen al een mooie glijbaan geworden door de vele survivalrunners die voor mij gestart zijn.
Ondertussen alle leden van mijn startgroep achter me, op naar de dames en heren van de eerste twee groepen. Vervolgens wat snelle hindernissen achter elkaar, en na de palletloop over de sloot komen de eersten van de startgroep voor mij al in zicht. Het lopen gaat best lekker maar vooral het klimmen gaat heerlijk! Na een stuk lopen wacht Jochem met een bidon water en goede tips; ‘Pak die rechter apenhang, kun je een heel stuk in catcrawl glijden’. Rap naar beneden en door..! ‘Kleine pasjes!’ hoor ik Jochem achter mij roepen, met die tip in gedachten op naar het weiland.
Vervolgens zie ik Pieter op de grond zitten, gelukkig alleen om z’n veter te strikken. Een snel “Succes” en weer door, op naar de combi met de ‘bones’.. Op de filmpjes ziet ’t er zo makkelijk uit.. ‘t viel mij flink tegen. Maar na wat spartelen het eindtouw gehaald…
Weer terug naar het dorp om daar nog een mooi rondje hindernissen mee te nemen. Enkele andere survivalrunners van de eerste startgroep in vizier, het blijft lekker lopen. In de haast wordt de postman walk zelfs een lastige hindernis, om ’t af te leren maar twee keer doen.. Na wat combi’s, onder balken in elke richting en de dikste balk van Kootstertille door, de kraanhindernis met korte touwtjes door naar het zagen en de eindhindernis!
Wat een imposante constructie!! Eerst een sprong in het diepe, dan de stokjes waar menigeen het moeilijk heeft. Ze lukken mij gelukkig in één keer, steigerplanken blijken een stuk lastiger als ze niet in de grond vast zitten, maar ook dat lukt, nog even het net in zwaaien, onderlangs en door naar de bel!

Een blik op de kerkklok zegt dat mijn gevoel juist was, het is net na twaalf uur! 1:08:43 blijkt uiteindelijk m’n tijd, goed voor een 8e plaats, super blij mee!

Heerlijk kunnen klimmen, mooie hindernissen en een mooi parcours, nu op naar Zeist!

Kasper

Image and video hosting by TinyPic

Deel dit bericht