Havelter Survivalrun

Trainen voor de survivalrun

Een survivalrun lopen lijkt makkelijker dan het is, het is immers ‘maar’ 4,5, 6,5 of 7,5 km. Maar met alleen een goede loopconditie red je het niet! Je bent met je hele lijf actief en voor veel hindernissen is techniek nodig. Kracht is leuk, maar echt onvoldoende om de 7,5 km met bandje uit te lopen! Gelukkig mag je elkaar helpen als je in koppelverband loopt, maar dan nog kan een basis in survivalruntechniek je goed helpen. Daarom organiseert de Stichting Survival Havelte twee trainingsmomenten, speciaal voor iedereen die eerst eens wil oefenen voor hij of zij de survivalrun gaat lopen. Tijdens de lessen worden de basis survivalrunvaardigheden geoefend, leer je elkaar helpen in de hindernissen en begint de voorpret!

Waar? Op de survivalrunbaan aan de Havelter Schapendrift 11 in Havelte.

Wanneer?  Data volgen

Kosten? €5,- per persoon. Daarvoor mag je 1 of beide keren meedoen. Contant betalen bij je eerste deelname.

Kleding? De kleding die je ook tijdens de survivalrun wilt gebruiken: hardloop/ survivalrun/trail schoenen, sportkleding zoals een tight met lange pijpen, sportshirt. Kleren die soepel vallen en goed water afvoeren. Trainingsbroek en spijkerbroek zijn dus geen aanrader! Géén sieraden of kauwgom.

Wij staan met een aantal trainers klaar en we zullen in groepen werken. We beginnen met een korte warming-up om daarna diverse technieken te oefenen en bekend te worden met de hindernissen.